6 de maig 2015

IV JORNADES INTERNACIONALS SOBRE VIOLÈNCIA SOCIAL, BÀNDOLS I TERRITORI.

Aquest proper cap de setmana 9 i 10 de maig, es celebren a Bellver de Cerdanya les IV Jornades Internacionals sobre Violència, Bàndols i Territori. 

Les jornades estan dirigides per l’historiador Àngel Casals i organitzades pel Departament d’Història Moderna de la Universitat de Barcelona, el Grup d’Estudis d’Història de la Mediterrània Occidental i compten amb la col·laboració de la Universitat Catalana d’Estiu, la revista “Sàpiens”, l’associació Amics de Cerdanya i els Ajuntaments de Bellver de Cerdanya i Nyer.
Les jornades internacionals sobre violència, bàndols i territori van néixer a Bellver el 2010 i les posteriors trobades es van celebrar a Montblanc i Viladrau.

La línia d'estudi de les jornades són els fenomens vinculats amb la violència social: el bandolerisme, la criminalitat i la delinqüència, la seva repressió i les diverses formes de violència que s’han donat al llarg de la història, des d’una perspectiva bàsicament històrica, que aplega també aspectes com el dret i l’antropologia.

Per les diverses edicions celebrades han passat alguns dels màxims especialistes europeus, com els italians Francesco Manconi o Claudio Povolo, d’altres llocs d’Europa com l’eslovaca Renata Bujniconova i, és clar, els màxims especialistes catalans i també espanyols. A més, tenen cabuda les recerques més recents dels joves investigadors.

En l’edició d’enguany, destaca la presència de Jorge Català, de la Universitat de València, Miquel Deyà de la Universitat de les Illes Balears o Ramon Sala, de la Universitat de Perpinyà. Assenyalar la presència de l’historiador salmantí José Luis de las Heras, conegut a Catalunya per la seva posició favorable al retorn dels “papers de Salamanca” a Catalunya, que li va valdre el Premi Dignitat l’any 2005.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada